آموزش پارافین تراپی : فواید پارفین تراپی و نحوه انجام آن در منزل
حتما شما هم در این روزها اسم پارافین تراپی را بسیار شنیده اید و به دنبال آموزش پارافین تراپی هستید. پارافین تراپی یک روش درمانی ساده و جدید است که به دلیل خواص پارافین، حرارت و گرما زایی آن برای تسکین دردهای عضلانی، دردهای مفاصل و دردهای دست و پا بسیار مفید است. همچنین پارافین تراپی در زیایی نیز کمک کرده و می تواند به شادابی و لطافت پوست هم کمک شایانی کند. در این مطلب به شما به صورت گام به گام پارافین تراپی برای دست را آموزش می دهیم. البته مراحلی که در این مطلب گفته می شود به صورت مشابه برای پا نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد و شما با یاد گرفتن آن می توانید برای دست ها یا پاهای خود، اطرافیان و یا مشتریانتان این کار را انجام دهید.
آنچه شما در این مقاله می آموزید: |
پارافین تراپی چیست؟
پارافین ماده ای است که از هیدروکربن های اشباع شده تولید شده و با آن شمع و بسیاری از وسایل مفید دیگر ساخته می شود. امروزه از پارافین در امور درمانی و بهداشتی نیز استفاده می شود. پارافین تراپی یکی از همین موارد است که علاوه بر آنکه برای تسکین درد مفاصل و ماهیچه ها بسیار مفید است، خواص نرم کنندگی پوست را نیز در بر دارد و استفاده اصولی از آن موجب شادابی و مرطوب شدن پوست دست و پا می گردد.
راز اصلی فواید بی شمار پارافین این است که این ماده گرما را به سرعت گرفته ولی به آرامی از دست می دهد. دلیل آن هم این است که پارافین از گرمای گرفته شده برای تغییر حالت از مایع به جامد استفاده می کند و در طول این تغییر حالت گرمایی که از دست می دهد بسیار کم است. همین امر موجب دیر سرد شدن پارافین می شود.
ابزارهای مورد نیاز برای آموزش پارافین تراپی
- پارافین
- دستگاه پارافین تراپی
- کیسه پلاستیک (کیسه فریزر)
- فرچه
- کرم مرطوب کننده و یا لوسیون بدن
- دستکش حوله ای
- محلول ضدعفونی کننده دست
مراحل آموزش پارافین در تراپی
آموزش پارافین تراپی شامل ۵ مرحله می باشد.
- آماده سازی دست ها
- آماده سازی پارافین
- قرار دادن دست در پارافین
- قرار دادن دست در دستکش
- خارج کردن دست ها از دستکش
مرحله اول آموزش پارافین تراپی : آماده سازی دست ها
در این بخش از آموزش پارافین تراپی دست ها (و یا پاهای مشتری) را به دقت بررسی کنید که دارای زخم جدی و یا نشانه هایی از التهاب های پوستی نباشند. دلیل آن هم این است که ممکن است که زخم یا التهاب مورد نظر به پارافین واکنش نشان داده و حس نامطلوبی در مشتری ایجاد کند و از طرف دیگر نیز با توجه به چند بار مصرف بودن پارافین موجود در ظرف امکان سرایت بیماری های پوستی جدی به دیگر مشتریان نیز وجود دارد.
بنابراین دست های مشتری را به دقت بررسی کرده و ضمن اینکه دست ها را تا آرنج مشتری ضدعفونی می کنید، هرگونه زیورآلات را از دست جدا کنید. پس از آن دست های مشتری را با کرم مرطوب کننده به آرامی ماساژ داده و یا با استفاده از کرم های مخصوص مانیکور سطح آن را کاملا نرم کنید. علت استفاده از کرم مرطوب کننده در این بخش آماده سازی پوست های خشک برای جذب بهتر پارافین می باشد.
مرحله دوم آموزش پارافین تراپی : آماده سازی پارافین
زمانی که شما پارافین را از فروشگاه تهیه کنید جسمی جامد است و برای تبدیل شدن به حالت مایع نیاز به حرارت دارد. بنابراین پارافین را به قطعات کوچیک تر تبدیل کرده و به میزان حدودا دو کیلوگرم در دستگاه بگذارید تا حرارت ببیند. فراموش نکنید که سبد نسوز دستگاه را در کف آن قرار دهید تا دستان مشتری به کف دستگاه که داغ است برخورد نکند. درجه دستگاه های مختلف پارافین تراپی با یکدیگر تفاوت دارد اما با سعی و خطا کاملا متوجه خواهید شد که دمای مناسب کدام درجه است.
در حقیقت شما در این مرحله سعی دارید که پارافین را ذوب کنید. پس باید بدانید که پارافین تقریبا در هر دمایی بالاتر از دمای اتاق ذوب می شود و کافیست به آن زمان بدهید. از این رو آن را در دستگاه قرار داده و در درجه های بین ۲ یا ۳ صبر کنید تا ذوب شود. در دستگاه هایی که درجه حرارت به سانتیگراد روی آنها ثبت شده پس از ذوب شدن پارافین دستگاه را روی ۵۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
مرحله سوم آموزش پارافین تراپی : قرار دادن دست در پارافین
ابتدا دمای پارافین موجود در دستگاه را با انگشت کوچک خود امتحان کنید چرا که این انگشت حساس ترین انگشت دست می باشد. دستگاه های پارافین تراپی طوری ساخته شده اند که دمای پارافین تا حدی که دست شما بسوزد بالا نرود ولی به هر حال راحتی مشتری نیز مهم است. بنابراین یک بار انگشت خود را در پارافین مایع زده و اگر دمای آن مناسب است، می توانید به مشتری نیز این فرصت را بدهید که با یکی از انگشت های خود مایع را لمس کرده و نظر خود را بگوید.
اگر دمای مایع برای او بالا بود می توانید درجه را کم کرده و کمی صبر کنید. در غیر این صورت از او بخواهید دستش را یک بار به طور کامل وارد مایع کند و از آن خارج کند. کمی صبر کنید تا مشتری دمای مایع را دقیق تر متوجه شود و مطلوب بودن دما برای او را مجددا چک کنید.
کار را با نگه داشتن دستان مشتری توسط خودتان ادامه دهید و بین دو تا پنج بار دست را وارد مایع کرده و خارج کنید. همانطور که در ویدیو مشاهده می کنید دست تا ناحیه کمی بالاتر از مچ وارد پارافین می شود. از مشتری بخواهید که انگشتانش را کمی از هم فاصله دهد تا بین انگشتان نیز به پارافین آغشته شود. اگر دستگاه پارافین تراپی شما از نوع کوچک و یا کم عمق می باشد، می توانید روی دست و مچ دست را با کمک فرچه به پارافین آغشته کنید.
مرحله چهارم آموزش پارافین تراپی : قرار دادن دست در دستکش
در این مرحله پس از آنکه دست مشتری کاملا به پارافین آغشته شد دست را درون یک پلاستیک و یا دستکش پلاستیکی شفاف و نازک کرده و بخش بالاتر از مچ را به آرامی کیپ کنید. پس از آن هوای درون پلاستیک را کاملا خارج کنید تا جایی که پلاستیک کاملا به پارافین روی دست بچسبد. حال دست را با همین حالت وارد دستکش کنید. هدف از این مرحله آن است که حرارت پارافین خیلی به آرامی از دست برود و در طول خنک شدن آن خواص مفید پارافین به دست اعمال شود.
تمامی این مراحل را پس از وارد کردن دست در دستکش برای دست دیگر مشتری نیز انجام دهید و اجازه دهید که دست ها در همین حالت بمانند. بهترین زمان برای این مرحله بین ۴۰ تا ۶۰ دقیقه است اما معمولا شما و مشتری اینقدر زمان ندارید تا یک پارافین تراپی انجام دهید. برای این کار می توانید از یک لایه دیگر دستکش عایق حرارتی و یا دستکش های گرم کن دار استفاده کنید و حدود ۱۵ تا ۲۵ دقیقه دست ها را در آن نگه دارید. این کار نیز به انتقال خواص پارافین به دست، کمک شایانی خواهد کرد.
مرحله پنجم آموزش پارافین تراپی : خارج کردن دست ها از دستکش
پس از آنکه زمان مورد نظر سپری شد دست ها را از دستکش خارج کرده و پلاستیک یا کیسه فریزر را به آرامی دربیاورید. دقت کنید که در این مرحله پارافین چسبیده به دست خودش به آسانی جدا می شود و شما هم با جداسازی آن به صورت آهسته اجازه دهید که مشتری از حس مطلوب داشتن پوستی نرم لذت ببرد. اگر پس از این کار با استفاده از کرم های مخصوص ماساژ، دستان مشتری را ماساژ دهید نیز بسیار حس خوب و مطلوبی از این پارافین تراپی در مشتری ایجاد خواهید کرد. توجه داشته باشید که به هیچ وجه نباید از پارافینی که در این مرحله در داخل پلاستیک ها قرار دارد دوباره استفاده کرد و مستقیما آن را دور بریزید.
نکات طلایی در پارافین تراپی
۱. اگر دمای پارافین خیلی زیاد باشد سوختگی خفیفی روی دستان مشتری ایجاد می کند که باعث خشک شدن لایه رویی پوست می شود و نتیجه آن مطلوب نخواهد بود.
۲. بهتر است که پارافین تراپی بعد از مانیکور و پدیکور انجام گردد، مخصوصا برای پاهای ترک خورده پارافین تراپی به تنهایی تاثیر چندانی نداشته و بهتر است که حتما پدیکور قبل از آن انجام گردد.
۳. پارافین تراپی در یک جلسه معجزه نمی کند و تاثیر مثبت آن برای پوست های خیلی خشک کاملا به استمرار این کار در هر دو تا سه هفته بستگی خواهد داشت.
۴. اگر قرار است که مشتری ناخن هایش را لاک بزند، سعی کنید که این کار را قبل از پارافین تراپی انجام داده و حتما از لاک ژل استفاده کنید و یا اگر از لاک معمولی استفاده می کنید از خشک شدن آن اطمینان حاصل کنید. به خاطر داشته باشید که سطح ناخن ها بعد از پارافین تراپی کمی چرب است و لاک به آسانی روی آن قرار نمی گیرد.
مزایای پارافین تراپی
برای آنکه فواید آموزش پارافین تراپی را بهتر بشناسید به موارد زیر توجه کنید:
فواید پزشکی پارافین تراپی
- درمان آرتروز
- درمان مشکلات سفتی مفاصل
- درمان رماتیسم های مفاصل
- تسهیل گردش خون در دست و پا
- بهبود التهاب ها و گرفتگی هایناشی از پیچ خوردن دست و پا
فواید زیبایی پارافین تراپی
- ایجاد نرمی پوست
- افزایش رطوبت پوست
- شاداب سازی پوست
- یک رنگ کردن پوست های آفتاب خورده
- از بین بردن ترک های ریز، زبری و خشکی پوست
- از بین بردن تیرگی و خشکی آرنج ها و قوزک پا
معایب پارافین تراپی
نتایج آزمایش های بی شماری بر تاثیر پارافین بر پوست نشان داده است که در صورت رعایت نکات اصولی، هیچ تاثیر منفی در استفاده از این ماده طبیعی بر پوست وجود ندارد. اما به هر حال پارافین تراپی برای افرادی که حساسیت های بالای پوستی دارند توصیه نمی شود و بایستی قبل از مصرف روی بخش کوچکی از پوست امتحان شود.
هزینه پارافین تراپی
پارافین تراپی برای هر دو دست قیمتی بین ۷۰ تا ۹۰ هزار تومان داشته و برای هر دو پا نیز قیمتی نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان دارد. به یاد داشته باشید که در صورتی که پارافین تراپی بعد از مانیکور و پدیکور مشتری انجام گردد تاثیر بهنتر و بیشتری خواهد داشت.
دیدگاهتان را بنویسید